HTML

2011.02.14. 08:39 hicsilla

2011. február 14. hétfő

Valentin nap és Bar Mitzvah

 

El is felejtettem, hogy Valentin nap van, Géza viszont képben volt: mindketten kaptunk ajándékot. Marci színes lufikat, én meg az itteni boci(s) csokit.

Délelőtt mindketten három órát aludtunk. Jól belejöttünk. Régen is sokat aludtam, de amióta Marci megszületett, még többet. Teljesen el fogok lustulni.

Délben elsétáltunk a Dizengoff Centerbe, vettünk Gézának képeslapot Valentin napra. Igazi Valentin napos nem volt, úgy látszik, az itt nem divat. Tele volt viszont minden üzlet Bar Mitzvah-s képeslapokkal. Ezeken 13-as szám volt, de több képeslapon láttam 12-est. Géza utánanézett, hogy mit is takar ez az ünnep. A Bar Mitzvah a fiúk felnőtté avatása, ekkortól teljes jogú emberek, tulajdonnal rendelkezhetnek, házasodhatnak, felelősek a saját tetteikért. Lányoknál ugyanez 12 éves korban van, és Bat Mitzvah-nak hívják. Külön érdekesség, hogy 83 éves korban van egy második Bar Mitzvah, ha megéri az illető, a zsidók szerint ugyanis egy ember 70 évig él. :)

A délutáni alvást a parton kezdtük, de sajnos elment a nap, hideg lett, ezért vissza kellett jönnünk a szobába. Marci nagyon belejött az alvásba, két órát aludt.

Este mentünk egy kört hármasban a Dizengoff utcában, aztán alvás.

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása