HTML

2011.02.25. 20:20 hicsilla

2011. február 24. csütörtök

Jutkáék írtak sms-t, hogy busszal mentek Jeruzsálembe, kettőjüknek 68 shékelbe került.

Marcival délben lementünk a partra, bár ma nem volt olyan jó idő, mint tegnap. Nem tudom, hogy a homoktól vagy a párától, de fátyolosan sütött a nap. A parti alvás után megint le akartam vinni a homokba, de úgy látszik, minden csoda három napig tart: Marci megunta a homokozást. Nem tudom, mi nem tetszett neki, de kérezkedett fel az ölembe. És érdekes módon utána itt a szobában még órákig eljátszottunk.

Este a lányokkal együtt elmentünk a Dizengoffba. Hihetetlen, hogy Marci mennyit fejlődött, amióta itt vagyunk. Igaz, hogy otthon sosem vittük játszóházba, ez a fajta mozgása nem is fejlődhetett. Amikor először hoztuk ide, még alig mert a játékokhoz nyúlni, csúszdázni is csak úgy tudott, hogy fogtuk. Ma már egyedül lecsúszik, kis segítséggel vissza is mászik a csúszdán, rohangál a fa hidakon, mászókákon, gumijátékokon. Élvezi a műanyag küblit, amiben fel is áll és úgy egyensúlyoz, szaladgál a többi gyerekkel stb.

Nagyon tetszett neki egy 10 hónapos vietnámi kisbaba, akinek a szülei héberül beszéltek. Kapaszkodva már tudott állni, és rengeteg foga volt. Meg gyönyörű fekete mandulaszemei.

Jutkáék meséltek Jeruzsálemről: bejárták az összes stációt, és átjutottak az arab részre a Szikla Mecsethez. Visszafelé már profin használták a tömegközlekedést.

A tegnapi helikopter-invázió oka is megvan, este a következő hírt olvastam a neten: "Szerdán este palesztinok két Grad-rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Beér Séva városra. Az egyik rakéta egy ház udvarában robbant, károkat okozva a környező épületekben és a parkoló gépkocsikban. Személyi sérülés nem történt. A Légierő repülőgépei és helikopterei a csütörtökre virradó éjszaka folyamán támadásokat intéztek a Hamasz és más terrorszervezetek objektumai ellen. A Gázai övezet északi része és Beér Séva között a távolság 40 kilométer."

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása