HTML

2011.02.13. 09:46 hicsilla

2011. február 12. szombat

Yitzhak Rabin tér

 

Délben kicsit felhős volt az ég, ezért úgy döntöttünk, elsétálunk a Yitzhak Rabin térhez. Hát mondhatom, nem valami szép. Az igazat megvallva kifejezetten ronda. Egy hatalmas tér közepén egy csúnya fém dísz áll, a szélén pedig egy-egy kis halastó.

Tele volt piknikező helyiekkel. Az egyik villanypóznán két hatalmas zöld papagáj ült, nem tudom, hogy itt szabadon élnek-e vagy csak elszöktek valakitől.

A tér egyik végén egy hatalmas kormányépület áll, ebből jött ki Rabin, amikor lelőtték. Fém korongok jelzik, hogy ki hol állt a merénylet idején. Furcsa, hogyan férhetett olyan közel a merénylő, mivel összesen tízen voltak, ebből 6 testőr és 1 rendőr. Az is érdekes, hogy egy honfitársa ölte meg, akinek nem tetszett, hogy Rabin aláírta a békeszerződést Arafattal.

Kora délután kisütött a nap, így levittük Marcit homokozni.

A nagy játékban a szokásos módon kimerült, és aludt egyet a tengerparton, mi pedig sétálgattunk. Mivel jó az idő, megint nagy volt az élet. A homokban napoztak, röplabdáztak, a parti sétányon sokan sétálgattak, piknikeztek, az egyik helyen pedig társastánc volt. Már a korábbi években is láttuk, hogy jó időben 20-30 pár is táncol az egyik hotel előtti terecskén. Valószínűleg azt mutatják be, amit egész héten tanultak a tánciskolában. Zömében középkorúak, de van néhány fiatal pár is köztük.

Ezután hazajöttünk és hot-dogot csináltunk vacsorára.

Az esti sétánk ezúttal a Me'ir Gardenbe vezetett, Marcit meghintáztattuk még elalvás előtt.

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása